Okenske police

Okenske police so sestavni del vsakega okna in predstavljajo pomemben estetski ter funkcionalni element, ki tvori enovito podobo vašega okna. Okenske police so oblikovno in barvno skladne z obliko vaših oken, obenem pa zagotavljajo optimalno funkcionalnost.

Vrste okenskih polic:
  • Notranje okenske police – Primarna funkcija le-teh je estetski zaključek okenskega okvirja, sama funkcionalnost pa je lahko namenjena tudi kot prostor za dekorativne elemente v vašem prostoru (okrasno cvetje ipd.).
  • Zunanje okenske police -Ščitijo fasado pred umazanijo, ki se nabira na okenski polici, ta pa je narejena iz materialov, ki omogočajo enostavno čiščenje.
Materiali:
  • aluminij
  • granit
  • umetni kamen
  • marmor
  • PVC material
  • les

Kljuke

Pri vseh okenskih in vratnih sistemih je nujen element kljuka, ki je lahko oblikovno in barvno skladna z izvedbo okna oz. vrat. Pri sami izbiri kljuke je pomembna funkcionalnost, s katero dosegamo optimalno uporabo oken oz. vrat.

Kljuka je prilagojena opcijam, ki jih ponuja okno; različne oblike odpiranja ipd. Na trgu obstaja zelo veliko različnih materialov za kljuke: PVC, inox itd. v različnih barvnih kombinacijah, ki so prilagojene izgledu oken in vrat ter prostoru, v katerem se vaše stavbno pohištvo nahaja.

Prezračevanje

V vsakem prostoru, ki ga opremimo z okni, je zelo pomembno tudi to, da zagotovimo kakovostno, energetsko-učinkovito in zdravo izmenjavo zraka v prostoru.

Sodobna okna so zasnovana na principu optimalnega tesnenja, ki omogoča znatne prihranke pri porabi energije, obenem pa za svojo sestavo omogočajo kakovosten pretok zraka iz zunanjosti v notranjost in obratno, s čimer si zagotovimo primerno mikroklimo v izbranem prostoru.

Stekla

Pri posameznih oknih oz. vratih je posebna pozornost namenjena tudi izbiri kakovostnega, energetsko učinkovitega, estetskega in varnega načina same zasteklitve. Izbira se lahko med različnimi sloji stekel, prav tako pa so na razpolago tudi različne možnosti površinske obdelave stekla, s katerimi dosegami dodatni estetski učinek.

Pomembno pri izbiri steklenih površin je tudi enostavnost za čiščenje in vzdrževanje. Glavni poudarki pri izbiri stekla so torej kot rečeno: toplotna/energetska učinkovitost, estetika in enostavno vzdrževanje.