PVC Okna Elegante

Okenski profil v premium segmentu, ki ne sklepa kompromisov v smislu kakovosti in toplotne izolacije

  • Profil: 6 komorni
  • Vgradna globina: 76 mm
  • Zasteklitev: do 70 mm
  • Število tesnil: 3 trajno elastična tesnila
  • Uf vrednost profila 0,93 W/m²K
  • Uw vrednost: 0,63 W/m²K
  • Večstopenjsko prezračevanje
  • Širok izbor barvnih kombinacij
  • Vgrajeno okovje proizvajalca Winkhaus
  • Možna vgradnja skritega okovja

Katere so prednosti PVC oken

PVC OKNA SO NA PRVEM MESTU PO ENERGETSKI UČINKOVITOSTI

Okvir okna igra ključno vlogo v prehodu energetske učinkovitosti in toplotne izolacije, katera ohranja energijo. Okenski PVC profili dajejo najboljše ocene v primerjavi z aluminijastimi ali lesenimi okni. Imajo boljše izolacijske lastnosti in lahko zmanjšajo stroške energije in gretja. Še posebno velik je prihranek energije pri uporabi PVC okenskih profilov narejenih v standardu pasivne hiše. Danes se okna za pasivno hišo lahko naredi učinkovito in z nizkimi stroški, z uporabo najmodernejših PVC profilov in troslojno zasteklitvijo.

PVC OKNA IMAJO ZELO DOBRO RAZMERJE MED STROŠKI IN KORISTNOSTJO

PVC okna nudijo jasne prednosti pri zmanjševanju stroškov, tako pri nabavi in pri času uporabe. Leseni okvirji so povprečno dražji od PVC okvirjev za 20-30%, aluminijasti so nekje 30% dražji, ponovno predstavljajo najdražjo možnost. Utemeljeno na visokem potencialu prihranka energije in minimalnim vzdrževanjem tekom obdobja več kot 50 let, se značilen prihranek kaže tudi na dolgi rok.

VZDŽEVANJE PVC OKEN JE ENOSTAVNO

Visoko kvalitetna PVC okna se lahko vzdržujejo in zahtevajo minimalno skrb. Z druge strani, pa je potrebno pri lesenih oknih menjati steklo vsake dve leti in jih barvati na 5 let. Najnovejši PVC granulat je ekstremno odporen na vremenske razmere in sončno svetlobo. Vse kar je potrebno za čiščenje PVC oken, pa je sredstvo za pomivanje posode, zaradi gladke površine je enostavno za vzdrževanje. Več informacij o negi PVC oken lahko najdete na naši spletni strani, Nasveti za vzdrževanje PVC oken.

PVC OKNA IMAJO DALJŠO OBSTOJNOST

V primerjavi z lesenimi okni, imajo PVC okna posebno dolgo življenjsko dobo. Poudarek visoko kvalitetnih oken je na njihovi odpornosti na deformacije in visoka stopnja funkcionalnosti skozi leta. Glede na njihovo dolgo življenjsko dobo, minimalno 50 let, so PVC okna odlična investicija v primerjavi ohranjanja vrednosti nepremičnine.

PVC OKNA NUDIJO ODLIČNO EKO RAVNOTEŽJE

PVC okna se lahko 100% reciklirajo in zaradi tega ohranjajo naravne vire. 40% vseh rezerv plina in nafte na svetu se koristi za ogrevanje in dodatno energijo v mestih, od katerega gre samo 4% za proizvodnjo plastike, od tega se samo 1% koristi za PVC. Poleg tega, da se lahko reciklira, trajnost in nizka stopnja onesnaženosti med procesom izdelave PVC-a, pomaga doseči eko ravnotežje in prispeva zaščiti okolja. PVC okna imajo daljšo življenjsko dobo od lesenih oken in potrebujejo bistveno manj energije med proizvodnim procesom.

Z ustanovitvijo Rewindo reciklažne iniciative, se je sektor PVC oken obvezal na trajnostni razvoj in povečal reciklažne kvote starih oken, vrata in rolete na 100%, kjer je to mogoče. PVC se melje in predela v granulat, ki se lahko ponovno koristi tudi do sedemkrat. Zahvaljujoč drugi prostovoljni zavezi, od 2015, se lahko PVC zmes proizvede samo z stabilizatorji, ki so primerni za okolje. Inoutic že izdeluje profile z stabilizatorji, ki ne vsebujejo svinec.